bijeenkomsten

Programma & inschrijvingsformulier najaarsbijeenkomst 2015

De najaarsbijeenkomst van de Adlib gebruikersgroep vindt plaats op 8 oktober 2015 in het Amsterdam Museum. Vanaf 10 uur kan u zich aanmelden aan de entree van het museum. Meer informatie vindt u op de site van het Amsterdam Museum.

Toegang voor leden van de Adlib gebruikersgroep is gratis. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 25 euro.

Programma:

10.00 – 10.30 Ontvangst met koffie en thee

10.30 – 10.45 Mededelingen van het bestuur

10.45 – 11.00 30 jaar Adlib gebruikersgroep – een terugblik

11.00 – 11.30 Adlib sjablonen

door Trineke Kamerling, Guus Boekhorst en Judith van Gent
Het genereren van documenten uit Adlib, zoals bruikleencontracten, conditierapporten, tentoonstellingslijsten of standplaatscontrolelijsten is dagelijkse praktijk voor veel Adlib gebruikers. Iedereen herkent het geworstel met sjablonen en vraagt zich af hoe collega’s hiermee werken. Dat was precies de aanleiding dat we afgelopen zomer met tien musea bij elkaar zijn gaan zitten om de mogelijkheden en onmogelijkheden van de Adlib sjablonen eens onder de loep te nemen.
Met de Werkgroep Adlib Sjablonen willen we enerzijds onderzoeken waar de Uitvoerformaten binnen Adlib (inclusief Adlib Office Connect) geoptimaliseerd kunnen worden. Anderzijds willen een omgeving creëren waar we sjablonen (maar ook XSLT sheets en stukjes ADAPL code) met elkaar kunnen delen en voor de Gebruikersgroep beschikbaar stellen. Tijdens de Gebruikergroep dag stellen we de musea aan jullie voor en presenteren we onze plannen.

11.30 – 12.15 Archieven, bibliotheken en musea spelen cross-over: hoe een DAMS bruggen slaat over sectoren heen

door Jeroen De Meester, voorzitter Adlib Gebruikersgroep Nederland
Het Digital Asset Management System van Musea en Erfgoed Antwerpen haalt metadata uit bestaande registratiesystemen. Via een API wordt metadata gehaald uit het collectiebeheersysteem Adlib, en uit Brocade, het registratiesysteem voor bibliotheken en archieven. Het DAMS fungeert niet alleen als bovenliggende laag, maar verrijkt ook metadata door te linken met geauthoriseerde bronnen, met name Wikidata. Eigen metadata rond ‘Rubens’ wordt zo verrijkt met biografische gegevens, literatuurverwijzingen en andere relevante informatie uit externe bronnen.

12.15 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.15 Geographic Locations in CID – A case study of Adlib Designer and the Adlib API

door Stephen McConnachie, voorzitter Adlib User Group UK
The BFI’s Britain on Film project created a map-based discovery interface for digitised film collections from around the UK, and the underlying data spine was created in the BFI’s Adlib for Windows system, and delivered to the BFI Player VOD platform via the Adlib API. This presentation explains how Adlib Designer was used to generate the geolocation thesaurus and create the cataloguing infrastructure with map visualisation in Adlib for Windows; and how the Adlib API was used to create tools for managing the project and delivering the geolocation data to the end user platform.

14.15 – 15.00 Mededelingen van Axiell ALM Netherlands door Bert Degenhart Drenth

15.00 – 15.15 Pauze

15.15 – 16.00 Feestelijke introductie project Clover door Axiell

16.00 – 17.00 Borrel en napraten

De release van het Clover-project brengt ongetwijfeld heel wat vragen met zich mee. Tijdens de introductie is er ruimte voor vragen voorzien. U kan ook reeds op voorhand vragen doormailen naar secretaris@adlibug.nl

Schrijf je nu snel in!

Selecteer een geldig formulier

Eén gedachte over “Programma & inschrijvingsformulier najaarsbijeenkomst 2015

Reacties zijn gesloten.