bijeenkomsten workshops

AdlibUG Roadshow in Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam heeft de primeur met de AdlibUG Roadshow!

Update 15 september 2015: wegens onvoldoende inschrijvingen is deze eerste Roadshow helaas afgelast. U kunt zich nog wel aanmelden voor onze andere activiteiten via het formulier onderaan deze pagina en elders op de site.

De eerste AdlibUG Roadshow vindt plaats op 16 september 2015 van 13:30 tot 16:30 in de bibliotheek van het Maritiem Museum Rotterdam.

Wat is de AdlibUG Roadshow?

Kort gezegd: net zoiets als de Antiques Roadshow of Tussen Kunst en Kitsch, maar dan speciaal voor mensen die met Adlib werken.

Onze “experts” komen naar een locatie in het land. Op die locatie bent u welkom om advies in te winnen over al die Adlib-aangelegenheden waar u anders alleen voor staat. Zie het als een klankbord voor Adlib-aangelegenheden.

De AdlibUG Roadshow is een initiatief van de Adlib Gebruikersgroep.

Voor wie is de AdlibUG Roadshow en wat kost het?

Deelname aan de AdlibUG Roadshow is gratis voor leden van de Adlib Gebruikersgroep.

Medewerkers van Axiell ALM zijn, op vrijwillige basis, van harte welkom om deel te nemen (als “experts”). In elk geval zijn leden van het bestuur van de Adlib Gebruikersgroep aanwezig als expert.

U betaalt zelf uw reiskosten en uw eten en drinken. Ook zorgt u eventueel zelf voor een laptop met de vereiste Adlib-installatie en/of de nodige software voor een internetverbinding met de Adlib-installatie in uw instituut.

De ruimte wordt gratis ter beschikking gesteld door, in dit geval, het Maritiem Museum Rotterdam. Waarvoor hartelijk dank!

Uw eigen Adlib-applicatie

De AdlibUG Roadshow biedt u een klankbord voor uw Adlib-vragen. In veel gevallen is het stukken makkelijker praten als we uw eigen Adlib erbij hebben. Daar kunt u zelf voor zorgen. Dat is niet moeilijk, maar u zult er wel enig huiswerk voor moeten doen.

CBF-database

Gebruikt uw instituut een Adlib CBF-database, dan kunt u een kopie van uw Adlib-applicatie installeren op uw eigen laptop, of op een laptop van het instituut. Gekoppelde afbeeldingen hoeft u niet mee te kopiëren. Hoe u uw Adlib kunt kopiëren vindt u in dit document. Vraag eventueel hulp aan uw IT-mensen.

SQL-database

Hebt u Adlib voor SQL, zorg dan dat u op afstand via internet in uw Adlib-applicatie kunt werken. Dat kan via Remote Desktop of met behulp van Teamviewer. Wat de beste oplossing is, zult u met uw IT-mensen moeten afstemmen. Meer informatie vindt u in dit document.

Wanneer komt de Roadshow bij mij in de buurt?

Het is onze bedoeling om twee maal per jaar een Roadshow te organiseren, bij voorkeur op een woensdagmiddag, buiten de vakantieperiodes in Nederland en België. Een geschikte ruimte biedt plaats aan zo’n 25 personen en beschikt over voldoende snelle WiFi. Kunt u ons zo’n locatie bieden, dan horen wij het graag! Meldt u via het formulier hieronder, dan nemen wij contact met u op.

Inschrijving

Bij deze eerste editie is er plaats voor ongeveer 20 personen. U kunt zich inschrijven met het formulier onderaan dit bericht. De inschrijving is per persoon. Wilt u collega’s meenemen, dan dienen zij zich apart in te schrijven.

Het Maritiem Museum Rotterdam is goed bereikbaar per openbaar vervoer (klik op de link), en beschikt niet over eigen parkeerplaatsen.

PS. U kunt zich hieronder ook opgeven voor de Workshop Thesaurus Schonen. Meer informatie daarover vindt u hier.

Selecteer een geldig formulier