bijeenkomsten nieuws

Alternatieven voor Adlib

Onlangs meldde Axiell in hun nieuwsbrief dat de ondersteuning voor Adlib voor Windows per 1 januari 2024 zal stoppen. Dat betekent dat er geen updates meer zullen verschijnen en dat de helpdesk geen vragen over Adlib meer zal beantwoorden.

De software zelf zal blijven werken zolang Windows het ondersteunt. Hoe lang dat precies zal zijn is niet met zekerheid te zeggen, maar er is nog steeds Windows-software in gebruik die tien jaar of langer geleden voor het laatst een update heeft gezien.

Meerdere leden van onze vereniging vragen zich evenwel af wat nu verstandig is: voorlopig Adlib handhaven, overstappen op Axiell Collections (Adlibs opvolger), of overstappen op iets anders? Dit zal aan de orde komen bij de forumdiscussie op onze najaarsbijeenkomst. Het programma van de bijeenkomst verschijnt binnenkort op deze site.

Maar er is meer!

De informatiemiddag erfgoedsoftware, georganiseerd door Netwerk Digitaal Erfgoed was gepland op 15 november, maar wordt verplaatst naar het voorjaar, vanwege aangescherpte corona-maatregelen. De nadruk zal liggen op Linked Open Data en wat daarmee samenhangt.

Voor instellingen in de provincie Zuid-Holland is er op 7 december een digitale Kennismaking met collectieregistratiesystemen via Zoom.

De Adlib Gebruikersgroep is niet betrokken bij de organisatie van deze twee bijeenkomsten, maar dat ze er zijn lijkt ons toch zinvolle informatie.

Foto: Removal Van, Alistair

Eén gedachte over “Alternatieven voor Adlib

  1. Bedankt voor de links en de info dat we het er dit najaar over gaan hebben, Rolf. Zeker voor Adlib Bibliotheek, die in Axiell Collections geen Uitleenmodule , geen Uitleenbeheer, geen Bestelmodule en (nog geen) Tijdschriftenmodule meer heeft, wordt het een uitdaging om een vervangend pakket te vinden. Ik ben erg benieuwd wat andere instanties die met Adlib Bibliotheek werken voor oplossingen aan het vinden zijn!

Reacties zijn gesloten.