bijeenkomsten nieuws

Programma en inschrijving Online Najaarsbijeenkomst 2020

Vanwege Corona kan onze najaarsbijeenkomst niet plaatsvinden in de normale vorm, maar een leden-enquête wees uit dat er veel belangstelling is voor een online bijeenkomst. Die zal plaatsvinden op donderdag 26 november van 10:00 tot ongeveer 12:00.  Het programma vind je hieronder. Tijdens de bijeenkomst kun je vragen te stellen via Whatsapp.

Deelname is gratis en iedereen mag meedoen! Ook niet-leden en vooral gebruikers van Axiell Collections zijn van harte welkom.

Wil je dit bijwonen? Schrijf je dan in via het formulier hieronder. Enkele dagen van tevoren zul je een e-mail krijgen met een link naar de online bijeenkomst, en een telefoonnummer waar je, tijdens de bijeenkomst, je vragen naartoe kunt appen. Heb je nu al vragen? Die kun je ook stellen in het inschrijfformulier.

De techniek bij deze bijeenkomst wordt verzorgd door Marnix Hacquebord van Present-IT

Programma online bijeenkomst 26 november

10:00 – 10:15 Mededelingen van het bestuur

10:20 – 10:30 Update project Linked Open Data door Ivo Zandhuis (Consultant Cultural Heritage & ICT)

10:35 – 10:45 Koppelen van Adlib data aan de EBSCO Discovery Service EDS door Gaspar Benedek en Joost Njio (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten)

We hebben onze Adlib bibliotheek collectie aan een Federated Zoekmachine van EBSCO gekoppeld. Technisch gezien moest het gewoon kunnen, maar het was alles behalve makkelijk, we willen graag onze leerpunten van het proces met jullie delen.

10:50 – 11:10 Collectie nu op zaal: interface voor vrijwilligers door Wouter de Voogd (Stedelijk Museum Amsterdam)

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft een interface binnen de al bestaande Adlib Internet Server (AIS) ontwikkeld zodat de vrijwilligers en leeszaalbezoekers op een eenvoudige manier informatie van kunstwerken die nu op zaal zijn kunnen opvragen, ook via het nieuwe facet zoeken in AIS.

11:15 – 11:35 Adlib API party door Shannon Van Muijden (Zuiderzeemuseum) en Hans Ruedisueli (Bureau Jorwert)

Je kunt de Adlib API gebruiken om je eigen website te bouwen gebaseerd op jouw Adlib database(s). Maar wist je dat je hem ook kunt gebruiken om afbeeldingen via Adlib op te slaan in een extern DAM systeem? Of dat je je er een live presentatie op schermen in je tentoonstelling mee kunt inrichten? Hoe we dit hebben gedaan lichten we graag toe in een kleine Adlib API party!

11:40 – 12:00 Mededelingen van Axiell ALM Netherlands

Marius Boersma zal onder andere ingaan op de diverse varianten van Axiell Collections.

12:00 afronding

Inschrijfformulier Online Bijeenkomst 26 november 2020

Selecteer een geldig formulier
Foto: Social Distancing door Don Harder via Flickr, onder Creative Commons licentie CC-BY-NC 2.0