bijeenkomsten

UK Adlib, Calm, Mimsy XG User Group Meeting @ Birmingham

One company, one team, one good feeling

Met deze woorden stak Ben Sullivan, de nieuwe ‘General Manager Axiell Europe & Middle East’ van wal tijdens de UK Adlib, Calm, Mimsy XG User Group Meeting te Birmingham op 24 februari.
ben 2014 was een jaar vol verandering voor Axiell. Met de overname van KE Software is Axiell de nummer één op het vlak van collectiebeheersystemen in de wereld. Axiell is nu niet meer voor drie (Adlib, Calm, Mimsy), maar wel voor vier verschillende pakketten verantwoordelijk. Vier pakketten met een grote diversiteit aan klanten, van heel kleine instellingen tot hele grote … Axiell beseft dat het alles in het werk moet stellen om bestaande klanten tevreden te houden, één van de gevolgen hiervan is een verrassende wending met betrekking tot het Clover-project.

In 2014 werd het Clover-project aangekondigd, de ontwikkeling van één nieuw (in een eerste fase webbased) product dat alle positieve elementen van Adlib, Calm en Mimsy zou samenbrengen in hét ultieme pakket voor collectiebeheer. Alle klanten van Axiell zouden uiteindelijk moeten overstappen op dit pakket. Voor huidige Adlib-klanten een kleine stap, aangezien Clover een doorontwikkeling is van Adlib. Voor Calm- en Mimsy-gebruikers kwam dit aan als donderslag … dit doemscenario zorgde voor heel wat onzekerheid over mogelijke kostprijs, migraties, huidige functionaliteit, …

In 2015 slaat Axiell een andere weg in met Clover. Axiell begrijpt dat deze big-bang aanpak een groot risico met zich inhoudt en dat gebruikers vaak erg gehecht zijn aan het pakket dat ze gebruiken. Daarom wordt Clover een platform dat naast de bestaande producten functioneert. Wie Calm, Mimsy of Adlib wil blijven gebruiken, kan dit zonder probleem. Elk pakket wordt in de toekomst verder ondersteund en verder door ontwikkeld. Elk pakket krijgt bovendien een krachtige API (zoals de Adlib API) en Clover komt boven deze API’s te staan. De moedersystemen (Adlib, Calm, Mimsy) blijven dus hetzelfde, Clover wordt een schil die hierboven komt te staan. Doordat Clover webbased is, zullen specifieke functionaliteiten enkel voor Clover ontwikkeld worden. Denk hierbij aan apps, ondersteuning voor IBeacons, …

Build a common API for ALL our Axiell Systems!

De API wordt dus de lijm die de verschillende pakketten met elkaar verbind. Toch wel een verrassende wending na de Clover-boodschap van vorig jaar. De reacties uit het publiek waren overwegend positief.

Hierna zorgde Gayle Silverman van Axiell voor een presentatie over het belang van gebruiksvriendelijkheid. Axiell beseft dat veel gebruikers meer dan zeven uur met hun product werken … en wil dan ook de ervaring zo positief mogelijk maken. Op basis van een bevraging is Axiell tot volgende conclusies gekomen:

  • het belang van een dashboard met een duidelijk overzicht
  • gebruik van verschillende schermen tegelijk
  • gemakkelijk toegang tot lijsten, en deze kunnen delen met collega’s
  • Meldsysteem voor administrators

Nu dit nog in de praktijk brengen…
Gayle_silver Na Axiell was het de beurt aan de verschillende gebruikersgroepen om een update te geven. Ik was verbaasd dat, ondanks de goede voornemens vorig jaar in Londen, er heel weinig gebeurd is … Weinig tijd, weinig middelen, onzekerheid door Clover, … allemaal factoren waardoor zowel de Calm – gebruikersgroep als de Adlib – gebruikersgroep een afwachtende houding hebben aangenomen. Voor beiden was de laatste activiteit de bijeenkomst in Londen vorig jaar… De Mimsy-gebruikersgroep is wel actief met de organisatie van enkele bijeenkomsten. Ikzelf heb volgende presentatie gegeven met een update over de activiteiten van de Adlib Gebruikersgroep Nederland:


In de namiddag zat elke gebruikersgroep even apart. Wat betreft Adlib werd een update gegeven over onder meer de nieuwe functionaliteiten in Adlib 7.2. Hierna werden enkele presentaties gegeven door de gebruikers zelf. Vooral het project van het British Film Institute was heel interessant en laat de kracht van Adlib Designer en de Adlib API zien. Met Adlib Designer maakte Stephen McConnachie de benodigde velden aan en importeerde hij maar liefst 250000 Engelse plaatsnamen in Adlib. Door gebruik te maken van een webbased field en xslt, is hij er in geslaagd om mooie kaartjes te tonen in zijn Adlib Applicatie. Met de Adlib API wordt dit ontsloten voor het grote publiek. Indrukwekkend! stephenVerder ook nog een presentatie van Jude Dicken, die de Global Emu User conference in Washington in 2014 heeft bijgewoond. Zij kwam haar ervaringen delen van deze internationale, drie dagen durende conferentie. What can we learn from them?

Heather Needham tenslotte liet zien hoe archiefstukken opgevraagd worden in Calm en Calmview en Rupert Shepherd sprak over The Hornman’s image processor, over hoe je snel en efficiënt afbeeldingen importeert in Mimsy.

Al bij al een heel interessante dag, interessante presentaties en interessante mensen!

2 gedachten over “UK Adlib, Calm, Mimsy XG User Group Meeting @ Birmingham

Reacties zijn gesloten.