bijeenkomsten presentaties

Adlib API Party

Shannon van Muijden, datamanager in het Zuiderzeemuseum en Hans Ruedisueli van Bureau Jorwerd laten zien hoe mediabestanden uit Adlib worden ingezet bij interactieve infoborden in de nieuwe vaste tentoonstelling, zee vol verhalen. In het eerste filmpje zie je het resultaat.

Hans Ruedisueli van Bureau Jorwerd laat de Mapper zien, de software waarmee de verbinding is gelegd tussen Adlib en de infoborden. Daarna laat Shannon de bediening zien van de Mapper in combinatie Adlib en de beeldbank van het Zuiderzeemuseum.

Het bovenstaande was te zien op de Online Najaarsbijeenkomst 26 november 2020

Voor dit filmpje was op de bijeenkomst helaas geen tijd, maar het is NIET TE MISSEN! Je ziet hoe de teksten die conservatoren schrijven bij de tentoonstelling, direct beschikbaar zijn op de informatieborden. Als de tentoonstelling afgelopen is, blijven de teksten netjes bewaard. Aan het eind van het filmpje gaat de datamanager nog even uit haar dak. Dat zou iedereen toch doen, in haar situatie?

Meer informatie over Bureau Jorwert zie je in dit filmpje