- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 7 maanden geleden door Rolf Blijlevevn.
-
AuteurBerichten
-
-
4 februari 2019 om 09:52 #2489Bram BoerboomModerator
(Zie hier wat ik bedoel)
Voor applicatievelden (d.w.z. velden waarmee documenten aan Adlib kunnen worden gekoppeld) is het mogelijk om een ‘storage path’ in te stellen. Dit lijkt inmiddels standaard te zijn voor nieuwe applicaties. Als ik het goed begrijp, is het zonder meer een vereiste voor het gebruik van Axiell Collections.
Waar ik benieuwd naar ben, is wat de algemene ervaring nou is, zeker voor degenen die gewend waren om met ‘vrije’ applicatievelden te werken.
Daarnaast een meer specifieke vraag: ik zie dat er in de nieuwe standaardapplicaties voor ieder applicatieveld ook een veld is voor de ‘oorspronkelijke bestandsnaam’. Dit lijkt me inderdaad handig als je kiest voor automatische bestandsnaam-toekenning, wat weer geen overbodige luxe is als al je gekoppelde bestanden van een bepaald veld in dezelfde map terecht komen. Ik zie alleen niet hoe het nou werkt. Mis ik een stukje opslag-ADAPL of een instelling die ervoor zorgt dat dit veld ook automatisch wordt gevuld, of is dit handwerk?
-
16 februari 2019 om 23:36 #2497Rolf BlijlevevnGast
Wat betreft de “algemene ervaring” kan ik je alleen maar vertellen wat ik tot nu toe tegenkom in den lande. En dat is:
– De automatische nummeringsfunctie voor Application fields heb ik nog nergens in gebruik gezien. Dat heeft denk ik de volgende oorzaken:
1. het voordeel ervan is niet evident. De mogelijkheden ervan zijn erg beperkt. Wat wél gebruikt wordt is de automatische naamgeving in Bruiklenen, maar die gebeurt adapl-matig en dan heb je veel meer mogelijkheden.2. Een nadeel is dat je gaten in de nummering krijgt als je een nieuw record aanmaakt, maar niet opslaat. Dan denkt men al gauw dat er iets verwijderd is. Met adapl-matige naamgeving heb je ook daar geen last van.
3. Met Storage path gedefinieerd werken weblinks niet meer in dat veld. Zuiderzeemuseum registreert veel links naar digitale bronnen, en dan heb je dus alleen maar last van dat storage path.
Het veld ‘oorspronkelijke bestandsnaam’ moet je volgens mij inderdaad handmatig invullen, maar dat heeft dus alleen zin als je documenten kopieert naar een automatisch gegenereerde naam.
Je zou de vraag ook (in het Engels) op de LinkedIn-groep kunnen zetten. Misschien zijn deze faciliteiten erin gezet voor klanten in de UK (BFI of IWM).
OK?
-
-
AuteurBerichten
- Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.