Een aantal leden van de Gebruikersgroep heeft aangegeven eigenhandig te willen migreren naar SQL, maar niet goed wijs te worden uit de diverse handleidingen.
Speciaal voor die leden heb ik een gidsje door de installatie-handleiding gemaakt:
Zelf converteren van CBF naar SQL
Ik hoop dat het nuttig is. Reacties zijn welkom!
Update 6 februari 2015: het gidsje heeft inmiddels zijn nut bewezen en is op enkele punten verbeterd. De nieuwste versie staat nu online.
Van Ivo Olthof van Liemers museum kreeg ik een reactie die ik graag wil delen:
Een proefmigratie CBF2SQL in ons Liemers Museum is prima gelukt m.b.v. jouw gidsje en de installatiehandleiding van Adlib.
Vandaaruit heb ik nog twee kleine aanvulling voor je gidsje (heb ik ook aan de Adlib Helpdesk als suggestie voor hun installatiehandleiding gesuggereerd, maar het is natuurlijk afwachten wanneer ze die aanpassen):
1. Ik heb bij ons Adlib 4.2/7.1.0 CBF geconverteerd naar Microsoft SQL Express 2014, die inmiddels beschikbaar is; dat ging prima. Het voordeel van 2014 is dat die (vlg. Ms specificaties) met 4 cores op een server kan werken (was bij versie 2012 maar 2 cores).
2. Veldinvullingen langer dan 100 posities in geïndexeerde velden kunnen errors in de conversie opleveren; bij ons geven een paar honderd beelddocumentatierecords (database photo) errors op de index photono (FN), omdat het bijbehorende veld Reproductie referentie (FN) is ingevuld met een link die langer dan 100 chars is.
Volgens de Helpdesk is dit niet een bug in cbf2sql.exe, maar een beperking in Microsoft SQL Express. De data zelf in veld FN (size: 255) wordt wel volledig geconverteerd, maar bovengenoemde index niet. De enige oplossing is om onze mapnamen zodanig in te korten dat de totale link in FN altijd max. 100 pos. bevat.
Ik weet niet of deze beperking tot max. 100 pos. voor alle (geïndexeerde) velden geldt of alleen specifiek voor FN, maar omdat het een SQL Express beperking betreft vermoed ik het eerste.